Bevingschade en contra-expertise

Bevingschade

De bodem is als gevolg van gaswinning in Groningen voortdurend in beweging. Mede door grondversnelling zijn aardlagen in de ondergrond gaan verschuiven. Dit verschuiven of verzakken van aardlagen al aan de gang sinds het begin van die gaswinning, waardoor de ondergrond is samengeperst. Een jarenlange stabiele situatie is hierdoor verstoord.

Doordat grondversnelling en aardbevingen trillingen verzoorzaken, kunnen ongelijke belastingen in de constructie van een pand ontstaan. Zo ontstaan zettingen, scheurvorming en uitwijkingen in de gevels.

Deze schades kunt u melden bij het Centrum Veilig Wonen (CVW) te Appingedam. Het CVW zorgt dat er een inspecteur –de zogenoemde eerstelijns inspecteur- bij u langskomt om de schades op te nemen en vast te leggen in een rapport.

Contra- expertise

Wanneer u met het door de eerstelijns inspecteur opgemaakte rapport niet tot  het gewenste resultaat hebt kunnen komen, laat dan Battjes Bouwadvies een contra-expertise rapport verzorgen. Na een eerste contact per telefoon of e-mail, maken wij een afspraak om de vervolgstappen over de bevingschade te bespreken.

Onze werkzaamheden zijn o.a.

  • Opname ter plaatse van de schade.
  • Samenstellen van de contra-expertise rapport.
  • Afhandeling van de schade met het CVW/NAM.
  • Begeleiden van versterken en verstevigen van het pand.

Vergoeding kosten contra-expertise

U  kunt de contra-expertise door Battjes Bouwadvies laten vergoeden door het CVW/NAM. Deze vergoeding wordt door het CVW/NAM rechstreeks aan ons vergoed.

Neem direct contact op.